Szeretnénk minél jobb élményt biztosítani webáruházunk látogatásakor, ezért szeretnénk, ha elfogadná a sütinket >>>

Minden amit az inhalátorokról tudni érdemes

Az inhalátor szó belélegzést, belélegeztetést jelent. Orvosi értelmezésben: gőzök, gázok, porlasztott folyadékok (aeroszolok) vagy porok belélegzése.

Miért hasznos az inhaláció?

Az inhaláció kíméletes terápia, akár természetes kezelése is lehet a légutaknak, pl. ha tiszta fiziológiás sóoldattal vagy SALVUS vízzel inhalálunk.

Salvus gyógyvíz porlasztására is alkalmazható, praktikus és  csendes inhalátorok gyerekeknek és felnőtteknek!

Mire jó, mikor használható a Salvus gyógyvíz?

 

Inhalálás, belélegző kúra légúti betegségek esetén:

légutak hurutos megbetegedéseinek kezelésére

nyákoldásra

rekedtség esetén a hangszálak regenerálására

Astma bronchiale, Croup-szindróma kezelésére

dohányzás okozta panaszok ellen

Kompresszoros Inhalátorok:

A kompresszoros inhalátor egyes légúti megbetegedések hatékony kezelésére szolgál. A nagy teljesítményű kompresszor a folyékony gyógyszert vagy sóoldatot apró szemcsékké porlasztja, majd sűrített levegő segítségével a tartozék arcmaszkokon, szájcsutorán vagy az orrszondán keresztül juttatja a légutakba.

Előnye: Széleskörű kezelési lehetőségek, alacsonyabb ár, gyermekbarát formában is kapható.

Hátrány: nagyobb zajszint, és hosszabb kezelési idő (15-20 perc). Ezek a készülékek jellemzően nagyobb súlyúak és méretűek is, így valamivel körülményesebb az inhalálási folyamat. Praktikus asztalnál vagy stabil, vízszintes felületen végezni a terápiát. 

Ultrahangos Inhalátorok:

 

Ultrahangos technológia a felső és alsó légutak, megfázás, asztma és légúti betegségek kezeléséhez     

Előnye: kisebb szemcseméret.  Zajmentes és rövidebb kezelési időt igényelnek (kb. 10 perc). Kicsi, könnyű kialakításuknak köszönhetően utazáshoz, kényelmesebb pozícióban, akár ágyban is ideálisak lehetnek, ami nem egy utolsó szempont, ha beteg az ember. Elemmel és akkumulátorral is működtethető változatban is kaphatóak. Gyermekbarát kialakítású inhalátort is vásárolhatunk már.

Hátránya: Minimálisan magasabb ár, nem minden anyagot oszthatunk meg ultrahangos hullámmal, ez korlátozza a készülék használatának lehetőségeit.

 

Hordozható Mesh inhalátor:

Egyedülálló MESH technológiával működő inhalátor, mely számos előnnyel rendelkezik: extra csendes működés, kompakt, kisméretű készülék, hordozható. Az inhalátor segítségével bármilyen folyékony gyógyszer porlasztható. A keletkezett apró részecskék az arcmaszkon vagy a fúvókán keresztül a beteg légzőszervébe jutnak, ezáltal elérve az inhalációs terápia célját. A gyógyszer a nyálkahártyán keresztül közvetlenül jut a páciens szájába, torkába, légcsövébe, hörgőibe, tüdőhólyagocskákhoz stb. a kezelés céljának elérése érdekében.

Előnye: A technológia előnye, hogy maximalizálja az oldatfelhasználást, az inhalációs oldat szinte teljes egészében felhasználásra, porlasztásra kerül, bejut a tüdőbe. A készülék mérete, könnyű, kompakt kivitele pedig hordozhatóvá, gyerekek számára is könnyen kezelhetővé, szerethetővé teszi ezeket a készülékeket. Az akkumulátorát nagyon gyorsan fel lehet tölteni és nem vagyunk konnektorhoz kötve, bátran használhatjuk útközben, ágyban stb.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog