Menü

Salin sóterápiás készülék

Ár:
16.990 Ft (13.378 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2021. szeptember 29.
A Salin II. készülék működése során mikro sókristályokkal bevont szűrőn préseli át a levegőt. A készülék tartalmaz egy ventillátort és egy mikrokristályos betétet. A Salin levegőtisztító állandó, nem túl dús sótartalmú levegőt biztosít zárt térben, megváltoztatva ezáltal a levegő ionizációját is. A termék egy normál méretű, 16 négyzetméteres szoba légkezelését biztosítja.
Cikkszám: 89

Leírás és Paraméterek

Sóslevegő a hegyek szívéből! Napjainkban rohamosan nő az allergiás, asztmás és egyéb légúti megbetegedések száma. A sós, tengeri levegő és sóbarlangok kedvező élettani hatásai széles körben ismertek.A Salin sóterápiás készülék segítségével sós levegőt varázsolhat otthonába!  Napi minimum 8 óra (pl. éjszakai) használat ajánlott

* Kb. 16 négyzetméteres helyiségbe javasolt

* Ventilátor segítségével mikro sókristályokkal dúsítja a levegőt

* A sóslevegős légtisztító használata során nem korrodálódnak a helyiségben lévő berendezések (nem rakódik le a száraz sópermet).

Használatával csökkenthető:  a pollenallergia, légúti allergia, nehéz légzés, rekedtség, az asztma, bronhitis, alsó-felső légúti megbetegedések , a légcsőhurut, hörghurut, nátha, köhögés, köhécselés, a kereszt allergia, légúti fertőzőbetegségek, a légcsőben és nyelőcsőben lerakódott váladék (pl. slejm),  a dohányzás okozta légúti problémák.

A Salin gép által kibocsátott levegő nem befolyásolja a légtér páratartalmát és hőmérsékletét. A szoba páratartalma 40-70% között kell legyen ideális esetben, a légutak nyálkahártyájának megfelelő funkcionálásához. Amennyiben ez a páratartalom nem adott (pl. panel lakásban), érdemes a szoba levegőjét mesterségesen párásítani, illetve ha a páratartalom meghaladja a 80% átlagot, a levegő páratartalmát páramentesítő berendezéssel kell stabilizálni (40%-70% között tartani).

Használatra vonatkozó javaslatok: Eredményes hatás eléréséhez a légtisztító napi 8-10 óra használata szükséges.Az első periódusban (minimum 1 hónap) ajánlott a készülék intenzív, főleg éjszakai használata. A Salin2 készüléket egy kb. 30-40 m3-es (16m2) helyiségben lehet használni. Lehetőség szerint növelni kell a készülék által tisztított levegőn töltött időt úgy, hogy a helyiségbe lépés előtt már 1-2 órára bekapcsoljuk a gépet. Olyan helyiségekben, melynek mérete meghaladja a Salin2 készülékhez előírtat a direkt hatás érdekében a gépet érdemes a használótól 0,5-1,2 m-re elhelyezni. Nem ajánlott a levegőtisztító használata nedves környezetben, ahol magas a gőz- és páratartalom, illetve olajpárás helyiségben (konyha), illetve nagyon poros helyen, mivel ezek igen lecsökkentik a légtisztító élettartamát.