Szeretnénk minél jobb élményt biztosítani webáruházunk látogatásakor, ezért szeretnénk, ha elfogadná a sütinket >>>

Az otthoni diagnosztika fontossága

Az otthoni diagnosztika fontossága

A Magyarországi fő népbetegségek közé sorolható a cukorbetegség, a koleszterinproblémák és a köszvény.

A betegségek kialakulásának megelőzésében és a már meglévő problémák kezelésében is kiemelkedő szerepe van az otthoni diagnosztikának.

De miért is fontos a cukor-, koleszterin-, húgysav szint otthoni ellenőrzése?

Vélhetően sokunkban jelen van a betegség, úgy, hogy nem is tudunk róla. Az időben diagnosztizált betegeknél a tünetek könnyebben kezelhetőek, a szövődmények megelőzhetőek!

A manapság kapható vércukormérő készülékekkel szinte fájdalommentesen elvégezhetjük a cukormérést saját otthonunkban. Nagyon fontos azonban, hogy a mért értékekről vezessünk naplót, hiszen ez fog információként szolgálni orvosunknak a diagnózissal kapcsolatban. Jegyezzük fel, hogy mely napszakban, étkezés előtt vagy után történt-e a mérés, mivel az elfogadott értékek e körülményektől függően változnak. 

Egyes korszerű készülékek a memóriájukba mentik az adatokat és számítógéppel összekötve automatikusan feltöltik egy internetes adatbázisba és elemzik azokat. A mérési eredményeket többféle, könnyen értelmezhető grafikonon és jól átlátható táblázatokban jelenítik meg. A kézzel írt vércukornapló helyett nyomtatott naplót készítenek.

Léteznek kombinált készülékek, melyek a vércukron kívül koleszterin, triglicerid és/vagy húgysav értéket is tudnak mérni. A köszvény és vérzsír betegségek nagy része környezeti-életmódi okokra vezethető vissza, ezért is lényeges az értékek rendszeres ellenőrzése. Ezeknek a kialakuló betegségeknek a többsége testmozgással és az étkezési szokások változtatásával kezelhető.

Üzletünkben személyesen is megismerheti a készülékek működését, jöjjön be hozzánk!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog