Menü

OE-167 ministim készülék

Ár:
49.600 Ft (39.055 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2020. szeptember 29.

A készülék az orvosi gyakorlatban legtöbbet használt, illetve leginkább bevált elektromos ingeráramok előállítására alkalmas. Tizenhétféle áramformája az elektroterápia igen széles területén teszi használhatóvá a készüléket. A galvánáram, a diadynamikus áramformák és a TENS hullámformák folyamatosan, a szelektív ingeráramok TASTER kapcsolósegítségével egyenként indíthatóak. A diadynamikus és szelektív hullámalakokhoz galvanikus komponens adható. A készülék kialakítása olyan biztonságos, hogy a kezelőorvos által előírt módon házi használatra, önkezelésre is alkalmas. A páciens áramütés elleni védelmét a hálózattól való biztonságos leválasztáson túl különleges védőáramkörök biztosítják. A kezelőelektródák helytelen érintkezése, vagy a kezelőkábel szakadása esetén a kezelőáram automatikusan visszaszabályozódik. A készülékbe fixen meghatározott, 15 perces kezelési időmérés van beépítve, ennek letelte után a készülék automatikusan kikapcsol.

Cikkszám: 20060-1

Leírás és Paraméterek

Galván kezelés:A legegyszerűbb elektroterápiás kezelés, melynek segítségével fájdalomcsillapítást, helyi vérbőség előidézést lehet növelni.

Iontoforézis:A gyógyszerek, gyógyszeroldatok a polaritástól függően nemcsak galvánárammal, hanem egyenáramú komponenssel rendelkező ingerárammal is bevihetők.

Diadynamikus áram kezelés:A kisfrekvenciás áramkezelések közül négy áramforma használata lehetséges a készülékkel. Ezen kezelés intenzívebbé tehető valamilyen iontoforézis egyidejű használatával.

Szelektív ingeráram kezelés:A sorvadt vagy bénult sima és haránt-csíkolt izomzat specifikus kezelési lehetősége.

Hullámformák:A négyszögimpulzus ép beidegzésű, de sorvadt harántcsíkolt izomzat repolarizációs képességének leküzdésére alkalmas. Az exponenciális impulzus az elfajulást mutató bénult izomzat működtetéséhez szükséges nagyobb intenzitás fájdalom-mentes bevitelére alkalmas.

Hullámcsomaggal történő stimulálás:A hullámformák négyszög vagy exponenciális burkolójú impulzusok lehetnek. A nagyobb, de ép beidegzésű sorvadt izom-csoport működtetésére az egyes impulzusok helyett hullámcsomaggal történő stimulálás alkalmasabb. Ha viszont nagyobb bénult izomcsoport stimulálása a cél, exponenciális hullámcsomag használata javasolt.

TENS kezelés:A bőrön át végezhető elektromos ideg ingerlés (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = TENS), alkalmas izom és idegfájdalom csillapítására, kisebb izmok elektromos tornakezelésére. A TENS kezelés segítségével a fájdalomérzet gyors, erőteljes csökkenésére, a gyógyulási folyamat gyorsítására van lehetőség.