Szeretnénk minél jobb élményt biztosítani webáruházunk látogatásakor, ezért szeretnénk, ha elfogadná a sütinket >>>

DOPPY-VET érdoppler készlet állatorvosoknak

Várható szállítás: 2024. július 12.

Készlet tartalma: DOPPY-VET készülék, 8 MHz-es UH fej, akkutöltő, 3 db érzékelő rögzítő-pánt, 1 db órás vérnyomásmérő, 4 db-os vérnyomásmérő mandzsettasorozat, UH gél,nagy táska

Cikkszám: 10406-1
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A DOPPY-VET egy állatorvosok számára kifejlesztett ultrahangos doppler készülék, amely a keringési rendszer általános megfigyelésén túl az alábbiakra is alkalmas:

  • Az állat szívműködésének folyamatos nyomon követése műtétek közben:

A készülék kisméretű 8 MHZ-es érzékelőjét az állat valamelyik végtagján a szőrtelenített bőrfelületre kell rögzíteni, egy könnyen elérhető artéria felett. Az érzékelő rögzítéséhez rögzítő-pánt sorozatot mellékelünk. A jellegzetes áramlási hangok bármilyen megváltozása figyelmezteti az orvost az állat szívműködésének változására (pl. korai kamrai ritmuszavar altatás közben) anélkül, hogy a szemét a műtéti területről máshova kellene irányítani. Ha az érzékelő feletti végtagrészre egy vérnyomásmérő mandzsettát is elhelyeznek, akkor műtét közben bármikor lehetőség van a szisztolés vérnyomás nagyon gyors és pontos meghatározására is.

  • A szisztolés vérnyomás mérése:

Az állat valamelyik végtagján el kell helyezni egy vérnyomásmérő mandzsettát, amelynek méretét az állat méretének megfelelően kell kiválasztani. Egy órás vérnyomásmérő pumpájával a várható szisztolés nyomásérték fölé kell a mandzsettanyomást emelni, ami megszünteti az artériás áramlást az elszorított végtag mandzsetta alatti részében. A levegő lassú kieresztése esetén, egy elszorítás alatti könnyen hozzáférhető artérián, a kézben tartott vagy rögzített ultrahangos érzékelő segítségével érzékelhető már az első olyan áramlási hang is, amely akkor jön létre, amikor a szisztolés nyomás éppen meghaladja a mandzsettanyomás mértékét. Ez a nyomásérték a szisztolés vérnyomás.  Ezzel a módszerrel nagyon gyorsan és pontosan mérhető a szisztolés vérnyomás akkor is, ha a keringési rendszer állapota (vagy az állat kis súlya) nem teszi lehetővé a vérnyomás mérését más módon.

  • A keringési rendszer ellenőrzése műtét után:

Az artériás és a vénás keringés állapota is felmérhető a készülék segítségével. Eldönthető, hogy van-e további beavatkozásra szükség a normális keringés helyreállításához.

A készülék érzékelője cserélhető, ezért lehetőség van további - opcionálisan megvásárolható –érzékelő csatlakoztatására is:

  • 2 MHz-es mellkasi érzékelő:                Az állat mellkasára lehet egy pánttal rögzíteni. Közvetlenül megfigyelhető és monitorozható vele az állat szívműködése akkor is, ha altatás közben annyira leesik a vérnyomás, hogy a keringés a végtagokban már alig észlelhető.

A DOPPY-VET akkumulátoros készülék, a töltő alaptartozék. A hangerő szabályozható, és ha az állatot zavarja a készülék hangja, akkor fejhallgató is csatlakoztatható hozzá.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.