Szeretnénk minél jobb élményt biztosítani webáruházunk látogatásakor, ezért szeretnénk, ha elfogadná a sütinket >>>

A legfontosabb irányelvek TENS készülék választásához

A legfontosabb irányelvek  TENS készülék választásához

A Tens készülékek kis méretükből adódóan hordozhatóak. Automata programjaiknak köszönhetően a kezelésük rendkívül egyszerű.  Egy jól megválasztott ideg és izomstimulátor otthonában teljes biztonsággal alkalmazható. Az eszközök működési elve megegyezik a fizikoterápiás kezelések során használt készülékekével.

A kórházi kezelések szakmai megbízhatóságát egy microchip biztosítja. Néhány gyártó az automata programokat nem számokkal jelöli, hanem az adott testrészt jeleníti meg a gombokon vagy a kijelzőn, így könnyebbé teszi a használatot (pl. Omron készülékek).

A különböző készülékek eltérő frekvencia tartománnyal rendelkeznek. E frekvencia tartomány a meghatározója annak, hogy az eszközt milyen problémákra tudjuk a legeredményesebben használni. Ha vettünk már fel fizikoterápiás kezeléseket, akkor kezelést végző személytől vagy orvosunktól kérhetünk segítséget a számunkra megfelelő frekvencia tartomány megállapítására.

Általánosságban elmondható, hogy az 1-100 Hz intervallumban dolgozó eszközök leginkább izmok mozgatására és stimulálására alkalmasak. Komolyabb izom és idegeredetű betegségben, illetve fájdalomcsillapításban legalább az 1-200 Hz-ig dolgozó készülékeket javasoljuk, ugyanis a gerincvelői szintű fájdalom blokkolás- melyet a Melzack és Wall féle kapuelmélet tagol-, csak 143 Hz értéktől következik be.

Fontos tudni, hogy a kezelés hatékonysága  nem a készülék egyszeri és hosszantartó alkalmazásától várható.  A hangsúly a többszöri, rövidebb idejű kezelésen van, ezért a legtöbb gyártó 15 és/vagy 30 perces programokkal látja el a készülékeit.

Az elektróda , mellyel a kezelés történik, lehet gumi, szilikon, vagy öntapadós. A legegyszerűbb az öntapadós elektródák felhelyezése, amelyek helyes használat mellett hosszú igeig alkalmazhatóak. Nagyon fontos, hogy megbízható forrásból származó készüléket válasszunk, melyekhez évek múlva is beszerezhető az elektróda illetve a vezeték.

Ezek az otthoni alkalmazásra kifejlesztett TENS készülékek nem csak betegség és már fennálló problémák esetén használhatóak, igénybe vehetőek egészséges embernél izomlazításra, vagy fogyás elősegítésre is.

Felejtse el a bonyolult és szakmai tudást igénylő eszközöket! Hozzon egy jó döntést és kezelje magát vagy családtagjait otthonában, egyszerűen!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog