Termékek Menü

DOPPY-VET érdoppler alapcsomag állatorvosoknak

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
69.000 Ft (54.331 Ft + ÁFA)
Várható szállítás: 2019. március 22.

Készlet tartalma: DOPPY-VET készülék, 8 MHz-es UH fej, akkutöltő, 3 db érzékelő rögzítő-pánt, UH gél,nagy táska

Cikkszám: 10406-2

Leírás és Paraméterek

A DOPPY-VET egy állatorvosok számára kifejlesztett ultrahangos doppler készülék, amely a keringési rendszer általános megfigyelésén túl az alábbiakra is alkalmas:

  • Az állat szívműködésének folyamatos nyomon követése műtétek közben:

A készülék kisméretű 8 MHZ-es érzékelőjét az állat valamelyik végtagján a szőrtelenített bőrfelületre kell rögzíteni, egy könnyen elérhető artéria felett. Az érzékelő rögzítéséhez rögzítő-pánt sorozatot mellékelünk. A jellegzetes áramlási hangok bármilyen megváltozása figyelmezteti az orvost az állat szívműködésének változására (pl. korai kamrai ritmuszavar altatás közben) anélkül, hogy a szemét a műtéti területről máshova kellene irányítani. Ha az érzékelő feletti végtagrészre egy vérnyomásmérő mandzsettát is elhelyeznek, akkor műtét közben bármikor lehetőség van a szisztolés vérnyomás nagyon gyors és pontos meghatározására is.

  • A szisztolés vérnyomás mérése:

Az állat valamelyik végtagján el kell helyezni egy vérnyomásmérő mandzsettát, amelynek méretét az állat méretének megfelelően kell kiválasztani. Egy órás vérnyomásmérő pumpájával a várható szisztolés nyomásérték fölé kell a mandzsettanyomást emelni, ami megszünteti az artériás áramlást az elszorított végtag mandzsetta alatti részében. A levegő lassú kieresztése esetén, egy elszorítás alatti könnyen hozzáférhető artérián, a kézben tartott vagy rögzített ultrahangos érzékelő segítségével érzékelhető már az első olyan áramlási hang is, amely akkor jön létre, amikor a szisztolés nyomás éppen meghaladja a mandzsettanyomás mértékét. Ez a nyomásérték a szisztolés vérnyomás.  Ezzel a módszerrel nagyon gyorsan és pontosan mérhető a szisztolés vérnyomás akkor is, ha a keringési rendszer állapota (vagy az állat kis súlya) nem teszi lehetővé a vérnyomás mérését más módon.

  • A keringési rendszer ellenőrzése műtét után:

Az artériás és a vénás keringés állapota is felmérhető a készülék segítségével. Eldönthető, hogy van-e további beavatkozásra szükség a normális keringés helyreállításához.

A készülék érzékelője cserélhető, ezért lehetőség van további - opcionálisan megvásárolható –érzékelő csatlakoztatására is:

  • 2 MHz-es mellkasi érzékelő:                Az állat mellkasára lehet egy pánttal rögzíteni. Közvetlenül megfigyelhető és monitorozható vele az állat szívműködése akkor is, ha altatás közben annyira leesik a vérnyomás, hogy a keringés a végtagokban már alig észlelhető.

A DOPPY-VET akkumulátoros készülék, a töltő alaptartozék. A hangerő szabályozható, és ha az állatot zavarja a készülék hangja, akkor fejhallgató is csatlakoztatható hozzá.

Miért a Röntgen Kft.

Meggondolta magát?
Semmi baj... de tényleg... nálunk ezt 30 napig megteheti indoklás és harag nélkül
 nálunk 30 napig meggondolhatja magát, ha nem jó terméket vett

Csak küldje vissza a terméket és kicseréljük, vagy az árát visszafizetjük!

A legtöbb termékünk raktáron van, így rendkívül gyorsan szállítunk!
1 nap alatt, saját raktárkészletről házhoz szállítás

...amit pedig rendelnünk kell, arról mindenképpen 1 munkanapon belül tájékoztatjuk!

Nem talál valamit?
Több ifnformációra van szüksége?

hatékony segítséget tudunk adni akár orvosszakmai kérdésekben is
Kérdezzen bizalommal, mert azonnal segíteni tudunk orvosszakmai kérdésekben is!

Aki nálunk vásárol, azt mindig meglepjük valamivel...